La nostra història comença a la pastisseria La Llaminadura. La pastisseria  de Manresa més coneguda per les nostres contrades. Creada per Salvador Cuscullola i Elisa Relat l’any 1957,  s’ha convertit en tot un referent. I des de fa uns anys, ha arribat a Santpedor. Som de família pastissera de tota la vida. Apostem per la pastisseria artesana i de qualitat. Elaborem els dolços típics de Catalunya, però estem a primera línia amb les modes del món pastisser.

Pastisseria La Llaminadura

Corrien els anys 50 a Manresa. Salvador Cuscullola treballava a la pastisseria Cucurella de Manresa. Aprenent de pastisser de dia i emprenedor de nit. Ja en aquella època hi havia entrepreneurs. Bàsicament perquè calia guanyar-se les garrofes com es podia. Durant el dia, treballava de pastisser i durant els vespres (i fins i tot nits) es quedava a l’obrador de la pastisseria Cucurella per elaborar pastissets, galetes i tot tipus de brioixeria. I, l’endemà, la seva dona, Elisa Relat, ho venia al mercat.

Cada dia, l’Elisa muntava una paradeta al mercat de la Muralla del Carme a Manresa. Allà hi venia tot el que el seu marit havia fet. De mica en mica, la gent començava a conèixer aquella paradeta. Les galetes i els pastissets tenien molt d’èxit i es van fer coneguts. El boca-orella va fer la resta. Fins que en Salvador i l’Elisa van decidir que havia arribat el moment d’obrir la seva pròpia botiga.

pastisseria manresa pasteleria llaminadura

El 1957 va obrir la Pastelería La Golosina situada a la carretera de Santpedor número 19. En els seus inicis, la pastisseria només era la part de botiga que és avui en dia. No va ser fins als anys 70 que es va ampliar a tots els baixos. I anys més tard, sobre els 90, va ocupar el primer pis del número 19 de la carretera de Santpedor.

Família pastissera

Els Cuscullola, coneguts a Manresa, com els pastissers, són quatre germans. Tots dedicats a l’ofici de la pastisseria. Tots menys el fill gran, en Joan. Que durant uns anys va conduir la seva vida cap a un altre camí. Tot i això, no va perdre mai el contacte amb el món pastisser. Cada Setmana Santa,  d’ençà que es va casar, ha anat a ajudar a la Llaminadura.

Sempre li va quedar el dubte de si ell també podria dedicar-se a la pastisseria. El dubte de si seria un bon pastisser. I les voltes que dóna la vida, el 8 de novembre de 2014 va decidir que havia arribat el seu moment i dedicar-se a la seva passió: la pastisseria artesana.

El neixament de Cal Cuscu

pasteleria manresa llaminadura

Ja us podeu imaginar la gran il·lusió que va suposar pel seu pare. Orgullós, als seus 84 anys en Salvador pot dir que tots els seus fills són pastissers. El seu somni havia sigut sempre que tots els seus fills es dediquessin a l’ofici que ell tant estima.

Així que, Cal Cuscu va néixer l’any 2014, però, en realitat, el Cuscu el pastisser sempre va estar allà.

Truca i demana!